Isnin, 7 April 2014

PENGALAMAN BERSAMA MEALSHAKE DAN OMEGA GUARD

Lepas solat duhah tetiba idea datang nak kongsi dalam blog ni. Kali ni saya nak bercerita pengalaman bersama mealshake SHAKLEE pula. Alkisahnya bermula bila anak saya yang 1st Nur Iffah Nawwarah sering sangat demam,selesma dan batuk. Sejak iffah admit ward masa umur 8bulan sebab demam panas sampai 40,lelah dan jangkitan kuman dalam darah. Sejak dari ni dia sering je menghidap 3 penyakit ni..bulan2 mesti kena... Susah hati bila dia sakit,sebab Ya Allah punya lah cerewet, nak berdukung je.

Macam ni la keadaanya bila warded memang lemah dan kesian.. Tangan bercucuk2, sian budak debab ni.



Alkisah bila dah sembuh dan keluar wad, tiap bulan memang dia akan sakit. Jadi bila dah kenal SHAKLEE saya mula tanya leader saya kak nina apa yang sesuai untuk masalah iffah ni. Kak nina cadangkan saya bagi MEALSHAKE. Tanpa ragu2 saya terus order dah start bagi iffah minum. Alhamdulillah dengan izin-NYA... sejak ambil mealshake saya perasan iffah memang tidak demam lagi. Syukur sebab bertemu dengan penyelesaian anak saya ni. Kalau tidak memang iffah akan bergantung dengan ubat demam yang kita sendiri sedia maklum bahawa ubat2an ni tidak elok.



Alhamdulillah iffah kini dah berusia 2tahun 10bulan, memang sangat aktif dan sihat. Sekarang ni saya bagi dia minum mealshake dan omega guard untuk perkembangan otak dengan baik.




Apa kata jom kita berkenalan dengan MEALSHAKE dan OMEGA GUARD yang banyak membantu kesihatan anak saya pada hari ini.


ღ MEALSHAKE (544GRAM)
----------------------
➊ Nutrisi Lengkap – Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak
➋ Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh – Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain
➌ Membantu Tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
➍ Kelazatan Rasanya – Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.


ღ OMEGAGUARD (90 BIJI)
---------------------
➊ Manfaat Omega Guard untuk pelajar ialah kandungan DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran dan mencegah migrain
➋ Manfaat Omega Guard Shaklee untuk kanak-kanak ialah meningkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak (selesema, demam kurang inshaALLAH)
➌ Disyorkan untuk kanak-kanak hyperactive dan autism
➍ Membantu mengurangkan/mengawal masalah eczema
➎ DHA dan EPA yang terkandung dalam omegaguard penting untuk perkembangan minda kanak-kanak
➏ Omega guard boleh diberikan kepada kanak-kanak setahun ke atas dengan dos minimum iaitu satu kapsul sehari. Pengambilan juga tidak perlu setiap hari dan boleh diselangselikan.



Jadi ibu-ibu di luar sana jika anak anda sering menghidap demam,asma,batuk dan selesma. Mari lah berikhtiar dengan Mealshake SHAKLEE dan OMEGA GUARD. InshaAllah dengan izin-NYA hidup anak anda akan lebih sihat dan aktif. 




Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku
FB Page : Nutrisi Cantik Dan Sihat 

Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

ESP BUAT HATI JATUH CINTA

Assalamualaikum,salam sejahtera moga kalian semua sentiasa dalam redha Allah...
Dah lama rasanya saya tidak mencoretkan apa-apa dalam blog saya ni. Entri kali ni saya nak bercerita pengalaman melahirkan anak kedua saya. Bila pregnant benda yang paling saya tak suka telan ubat-ubatan yang di bekalkan oleh klinik, sebabnya saya memang tak boleh hidu bau ubat-ubat tu. Rasa nak muntah di buatnya. Masa ni saya belum kenal dengan SHAKLEE lagi, tak tahu apa pun. Pregnant kali kedua ni saya jarang makan ubat yang di bagi,minum susu pun kadang-kadang.

Sehinggalah usia kandungan 36minggu 5hari bila buat pemeriksaan rutin dan scan baby, doktor sahkan baby saya ada sedikit masalah yakni baby di sahkan IUGR (perkembangan baby terbantut). Doktor kata berat si baby dia estimet 2.2kg je tidak sama dengan usia kandungan. Bila dah jadi macam ni doktor terus minta saya refer di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah,Temerloh Pahang (HOSHAS. Jika perlu mungkin saya akan di minta melahirkan awal. Masa ni memang agak kalut jugalah, persediaan baby baru je plan nak beli esok hari sebab masa tu suami da apply cuti untuk temankan saya beli barang keperluan baby. Di pendekkan cerita so kami bergegas je beli apa yang patut dan saya just packing baju-baju anak yang 1st. Kebetulan pulak doktor kata bakal baby perempuan. Masa ni juga saya belum lagi beli sebarang produk untuk berpantang, kerana saya masih lagi mencari yang sesuai. Pantang anak yg 1st saya berpantang dengan produk HPA,tapi tidak dapat makan sebab baby yang 1st menghidap jaundice. So jamu memang kena tolak tepi.

Mujur anak yang 1st ada mak mertua yang jaga,so senang la kerja sikit. Sebaik tiba di HOSHAS saya di minta buat pemeriksaan semula. Pakar kata saya kena tunggu sehingga baby cukup 37minggu. So start la saya berkampung di wad bersalin. Hari Jumaat 22hb saya di masukkan ubat untuk di paksa bersalin. Sakit memang tak boleh nak kata lah. Alhamdulillah saya selamat melahirkan baby boy pada 23.2.2013, berat baby hanya 2.25kg sama seperti yang doktor estimate. Lengkaplah sepasang cahaya mata kami. Baby kedua ni kami namakan Muhammad Irsyad Afif.


Afif lahir tiada sebarang komplikasi cuma malangnya dia menghidap hypoglycemia (kurang gula). Terpaksa lagi berkampung di NICU sehingga bacaan gula afif normal. Alhamdulillah 2hari je warded dah boleh discharge. Balik rumah hanya 2hari, sekali lagi afif kena warded sebab menghidap jaundice yang sangat tinggi. Ya Allah, masa warded afif kena masukkn drip. Hanya tuhan yang tahu macamana luluhnya hati saya melihat si baby yang kecil di cucuk dengan jarum yang besar. Air mata dengan murahnya mengalir tanpa di minta. Baby juga kena letak bawah lampu biru bukan 1 tapi 3lampu sekaligus. Macam ni la rupa si kecil masa di letak bawah lampu biru. Sedih melihatnya, 5hari di bawah lampu memang kulit dia jadi terbakar dan mengelupas.


Selepas 5hari warded kami dah boleh discharge. Tapi masih kena berulang ke hospital untuk check tsb. Memang pengalaman anak kedua ni sangat mencabar sebab kami terpaksa berulang alik hospital, mujur lah rumah dekat. 3x baby yang 2nd ni terpaksa warded sebab bacaan jaundice dia asyik2 meningkat. Pernah juga baby kena puasa 6jam, sebab doktor nak scan hati dia kalau-kalau ada masalah. Masa ni lagi sangat mencabar sebab baby tak dapat menyusu,memang meraung2 la dia sebab kelaparan. Kalau mak mertua dan mak saya tiada memang saya tidak kuat untuk hadapinya. Alhamdulillah, masa scan hati baby syukur tiada sebarang masalah. Lama juga Afif baru bebas dari jaundis, 2bulan. Sepanjang tempoh ni memang sentiasa kami kena berulang ke hospital, tangan si kecil pun dah berbekas2 dan biru2 dek kerana kerap sangat di ambil darah. Masa ni memang saya tidak makan sebarang set berpantang, makan memang saya sangat2 jaga. Risaukan baby sehingga tidak fikir akan diri sendiri. Berpantang ala kadar sahaja.

Sehingga lah suatu hari saya berkenalan dengan seorang SID Shaklee kak nina namanya. Beliau lah orang yang memperkenalkan saya dengan ESP. Setelah beliau menerangkan akan kebaikannya saya setuju untuk membeli. Alhamdulillah ESP banyak membantu beri saya tenaga masa menjaga afif dan iffah. Iffah tengah aktif memang agak mencabar juga menjaga dia. Dari ESP lah saya sudah JATUH CINTA dengan SHAKLEE.






Setelah saya mengamalkan ESP,tidak sampai sebulan saya terus daftar sebagai ahli. Niat mulanya tidak ingin berbisnes, tapi atas dorongan kak nina saya cuba juga. Tapi alhamdulillah bulan pertama join saya mendapat feedback yang positif dari kawan-kawan. Sehingga lah sekarang saya sudah menjana 4angka bersama SHAKLEE dan teamwork saya sendiri sudah berkembang luas serata Malaysia. Atas faktor ingin membantu suami alhamdulillah kini saya sudah ada pendapatan sendiri. Kerana ingin memberikan yang terbaik buat anak-anak saya cekalkan diri bersama SHAKLEE.. Hasilnya kini saya mampu tersenyum.

Panjang lebar bercerita, jadi di sini saya ingin memberi sedikit nasihat buat ibu2 di luar sana terutamanya yang tengah pergnant jangan lah malas makan ubat yang di berikan oleh doktor. Nanti jadi kes macam saya ni. Kalau tidak boleh telan ubat doktor, boleh ikhtiar dengan SET IBU HAMIL SHAKLEE. Jika anak anda menghidap jaundice kalau boleh elakkan lah makan jamu2 dan boleh ikhtiar dengan SET BERPANTANG SHAKLEE Maklumat lanjut boleh hubungi saya secara personal.

Salam ikhlas berjumpa lagi di entri akan datang. 

Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku

Sabtu, 5 April 2014

GET CLEAN HOME CARE SYSTEM SHAKLEE

Bila sebut shaklee je mesti ramai fikir pasai supplements je kan??? saya pun dulu macam tu tapi bila dah daftar sebagai ahli shaklee baru lah saya tahu sebenarnya shaklee ada macam-macam jenis produk selain supplements contohnya "Get Clean Home Cara System" ni... selain itu, shaklee jgk ada produk2 seperti "Hair Care System", "Get Clean Water" dan Skin Care Set.

Entri kalu ini saya nak cerita mengenai "Get Clean Home Care System" . Dalam sistem ini shaklee menawarkan 4 jenis barangan penjagaan rumah yg menarik... iaitu Basic-H Organic Super Cleansing Concentrate, Dishwash Concentrate, Fresh Laundry Concentrate and Soft Fabric Concentrate. Apa yg menarik mengenai keempat2 produk yg terdapat dalam "Get Clean Home Care System"?


Basic-H Organic Super Cleansing Concentrate


Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran dirumah
  • Kepekatan berganda dimana 16oz boleh dicairkan dengan 48gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira dalam atau diluar rumah
  • Dapat menanggalkan kotaran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan berminyak lagi
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic-H dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan sebarang kesan sabun atau palitan.

Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau diluar rumah
  • Permukaan jubin, lantai,dapur
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Barang-barang yang diperbuat daripada kayu
  • Perabot (sila pastikan anda tidak menggunakannya untuk membersihkan akuarium)

Tahukah anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


Perbezaan Shaklee dengan produk lain
           Selamat
  • Tiada toksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

           Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda - 16oz boleh dicairkan dengan 48gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama

          Mesra Alam
  • Rumusan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

                                                                      Dish Wash Concentrate


Handal menanggalkan minyak dan kotoran pada pinggan mangkuk dengan cucian tangan
Jika kami sering mengatakan yang pencuci wangian pinggan mangkuk kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda fikirkan ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda. Tetapi percayalah anda hanya memerlukan beberapa titisan sahaja untuk menanggalkan minyak n kotoran yang melekit pada pinggang mangkuk anda!


Get Clean Dish Wash ternyata
  • Lembut pada tangan
  • Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
  • Tahan lama kerana kepekatannya
  • Menjadikan pinggang mangkuk bersih berkilau
  • Hanya dengan beberapa titisan sahaja dapat mencuci beberapa timbunan pinggang mangkuk di dalam sinki!


Tahukah anda?
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi sukfraktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua2 kandungan tersebut boleh merensakan kulit dan mata. Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. 



Perbezaan Shaklee dengan produk lain

          Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
          Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan kotoran berminyak
  • Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggang mangkuk yang lebih banyak
  • Biuh sabun yang lebih tahan lama

         Mesra alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


                                                            Fresh Laundry Concentrate 



Dapatkah anda bayangkan betapa seronoknya jika hasil cucian kelihatan putih, bersih dan berbau harum?Kini, Fresh Laundry akan memberi anda nikmat kesegaran yang lebih lagi. Rumusan enzim semulajadi ini bukan sahaja berkesan untuk membersihkan pakaian, malah juga tidak meninggalkan sebarang kesan buruk terhadap bumi, Selain berbau keharuman pakaian yang dicuci, anda juga mampu menghidu udara yang bersih dan nyaman.


Tahukah anda?

Kebanyakkan serbuk pencuci mengandungi bahan perensa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan? Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu jenis bahan perensa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya. Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerensaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terdedah pada bahan ini pula akan merensakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya embawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yant bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam. Fresh Laundry Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


Perbezaan Shaklee

          Selamat
  • Hypoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Sesuai digunakan untuk semua fabrik 
  • Tanpa bahan kimia berbahaya

          Berkesan
  • Berkepakatan tinggi
  • 1oz sudah memadai untuk cucian muatan sederhana
  • Keberkesanannya yang sama dengan semua jenis suhu sama ada air sejuk atau panas
  • Menjadikan pakaian putih dan pakaian berwarna lebih cerah berseri

          Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang mesra alam
  • Sukfaktan yang bersifat biorosot
  • Tanpa fosfat, borat dan nitrat
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

                                                             Soft Fabric Concentrate


Pekatan pelembut fabric jenama shaklee ini berbau harum, jauh lebih berkesan daripada produk lain dalam mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan akibat kesan statik. Dengan rumusan kepekatan tinggi, ia bukan sahaja lebih menjimatkan malah anda dapat merasai perbezaannya dengan sentuhan.
  • Berkepekatan tinggi iaitu 32oz berupaya melembutkan 64cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut, dan mengawal pelekat statik dengan semulajadi
  • Mudah dibawa, dituang dan disimpan

Perbezaan Shaklee

          Selamat 
  • Tidak bertoksik
  • Sesuai untuk semua jenis fabrik
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa gas beracun
  • pH seimbang

          Berkesan
  • Berkepekatan tinggi 32oz berupaya mencuci 64cucian
  • Hanya 1/2 oz diperlukan untuk setiap cucian
  • Kurangkan kedutan dan kesan statik

          Mesra Alam
  • Ramuan Semulajadi
  • Tanpa fosfat
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan


Petua Berguna

Gunakan "Soft Fabric Concentrate" untuk cucian dengan mesin basuh. Ia boleh menjadikan pakaian lebih lembut berbanding sebelumnya dan mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan.


Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku
Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Rabu, 2 April 2014

OSTEMATRIX SHAKLEE

Kalsium adalah mineral yang amat penting bagi manusia, antara lain bagi metabolisme tubuh, penghubung antar saraf, kerja jantung, dan pergerakan otot.

Setelah umur 20 tahun, tubuh manusia akan mulai mengalami kekurangan kalsium sebanyak 1% per tahun. Dan setelah umur 50 tahun, jumlah kandungan kalsium dalam tubuh akan menyusut sebanyak 30%. Kehilangan akan mencapai 50% ketika mencapai umur 70 tahun dan seterusnya mengalami masalah kekurangan kalsium.





Berapa banyakkah keperluan kalsium untuk setiap individu?? Sila rujuk carta di bawah

    PEREMPUAN 

   LELAKI

Secara kasar, wanita memerlukan lebih kalsium berbanding lelaki. Wanita remaja memerlukan kalsium yang cukup untuk menguatkan tulang mereka di samping membantu mengawal osteoporosis semasa mereka semakin meningkat dewasa. Wanita asia yang mempunyai struktur badan yang lebih kecil dan ketumpatan tulang yang rendah lebih berrisiko tinggi menghidapi osteoporosis. Masalah yang dihadapi dengan kalsium ialah kadar penyerapannya yang agak rendah. Sebenarnya badan kita hanya memerlukan 150mg kalsium sehari, tetapi memerlukan pengambilan sehingga 10x ganda daripada jumlah tersebut.

Sumber utama kalsium datang nya dari susu, namun sesetengah orang tidak dapat menelan susu, antara sebabnya loya atau kembung. Lantaran itu SHAKLEE ada mengeluarkan sejenis pil kalsium iaitu OSTEMATRIX. Jom kita berkenalan dengan pil ini.



Shaklee Ostematrix Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.

Dengan Kalsium Ostematrix dari Shaklee, anda bukan sahaja mendapat kelebihan dari 
Kalsium, tetapi lebih dari itu.


Kalsium Shaklee Ostematrix adalah Kalsium Terbaik di Malaysia.
Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :

1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik.


Testimoni Pengguna Ostematrix











KESIMPULANNYA

Jika anda adalah seorang yang mudah STRESS, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda denganOstematrix.
Jika anda seoarang pengidap BUASIR tegar dan sering mengalami kesakitan atau sembelit setiapkali membuang air besar,Ostematrix menbantu anda dari terus dibelenggu kisah Ngeri itu.
Jika anda seorang yang bekerja dan sering KELETIHAN,ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!
Jika anda seorang IBU MENGANDUNG, ostematrixmembantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.
Jika anda seorang IBU YANG MENYUSUKAN anak,ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.
Jika anda seorang WANITA dan LELAKI, ostematrixmembantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)
Jika anda mempunyai masalah OBESITI (berat badan berlebihan), anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda.

PRODUK SHAKLEE MALAYSIA DI JAMIN
* 100% HALAL
* KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)
* SEMULAJADI
* TIADA TAMBAHAN PERASA TIRUAN
* TIADA  TAMBAHAN PEMANIS
* TIADA TAMBAHAN PEWARNA
* TIADA PENGAWET


Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku

Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Isnin, 31 Mac 2014

SLIMMING DIET PROGRAM SHAKLEE

Slimming Program Shaklee terdiri daripada:
1) Chinch Shake Mix
2) Chinc Energy Tea
3)  Lecithin   
4) Herblax
5)  Alfalfa Complex




Chinch Shake Mix
Merupakan minuman berasakan sumber bukan GMO yang sungguh lazat dan berkhasiat untuk membantu memelihara otot penting dan membuatkan rasa kenyang dan puas serta mengurangkan berat badan. Ia mengekalkan paras gula normal dalam darah dan member 35% atau lebih nilai bagi 21 jenis vitamin serta mineral penting. Ia terdapat dalam 3 perisa iaitu Cafe latte,Chocolate dan Vanila.

Chinch Energy Tea Mix
Penggalak tenaga semulajadi,tanpa gluten dan tanpa perisa tiruan, pewarna serta bahan pemanis. Ia dapat meningkatkan ketahanan badan anda.

Herblax
Menggalak tindakan pembersihan dengan merangsang usus untuk membuang najis (detoksifikasi) yang tersekat atau tersimpan lama dalam badan. Secara tidak langsung akan mengempiskan perut dan membantu mengurangkan masalah sembelit.

Lecithin
Membantu tubuh menyerap vitamin A,D,E dan K, melindungi hati, memecahkan lemak dan kolesterol, mencantikkan kulit dan otot. Selain itu ia dapat memperbaiki masalah alergi, menghalang batu karang, menghalang tekanan darah tinggi dan kejadian batu karang.

Alfalfa complex
Mengandungi saponin yang bertindak seperti span untuk menyerap lemak dan kolesterol terurai oleh lecithin dan di angkut keluar dari badan. Menyahtoksin badan dan merupakan sumber fiber yang menyihatkan. Alfalfa juga membantu mengurangkan masalah bau badan dan menstabilkan gula dalam darah.

3 tips penurunan berat badan yang lebih efisien:
Ø  Buang 500-1000 kalori setiap hari melalui diet makanan anda. Cara yang paling mudah untuk mengurangkan kalori dan tidak berlapar adalah dengan memakan makanan yang membuat anda berasa cepat kenyang yakin:
    ** Makan makanan yang mempunyai rendah index glisemix rendah gula dan tinggi protein serta protein     
yang terkandung dalan Chinch Shake Mix.
   ** Makanan yang mempunyai rendah glisemix akan dihadam dan diserap oleh tubuh secara perlahan di mana ia membantu mengawall rasa lapar dan memberikan tenaga harian.
   ** Pastikan anda menyediakan nutrisi yang diperlu tubuh dalam makanan harian atau melalui supplemen yang di ambil.
Ø  Aktiviti fizikal seperti senaman yang wajar patut di jadikan tabiat. Dengan senaman, anda pasti dapat menurunkan berat badan dengan lebih cepat. Pilihlah senaman yang anda selesa dan jadikan amalan harian.
Ø  Ubah sikap. Sikap dan tabiat seseorang mempengaruhi berat badan. Ubah sikap anda kepada yang lebih sihat seperti berfikiran positif dan bermatlamat tinggi.
   
      Mari saksikan salah seorang testimoni yang telah berjaya dengan program ini:
   
      Berat sebelum adalah 170kg... sekarang sudah 120kg... Berat turun banyak. Biar lambat asal selamat. Jangan jadikan diri anda mangsa pada produk-produk yang tidak di jamin keselamatannya.




Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku
Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

PIGMENTASI DAN JERAGAT ??


Pigmentasi dan jeragat adalah keadaan kulit yang kekurangan melasonit atau melanin. Ia dapat dilihat sebagai tompokan gelap, keperangan muka yang berkembang perlahan-lahan. Keadaan ini terjadi disebabkan oleh sel (melasonit) yang menghasilkan pigmen melanin yang berfungsi memberi warna kulit.

Seseorang yang mempunyai tona kulit yang lebih gelap mempunyai jumlah melanin yang lebih tinggi berbanding mereka yang memiliki kulit cerah di mana mereka mempunyai melanin yang lebih rendah. Masalah pigmentasi kulit disebabkan pengeluaran melanin yang meningkat dan menyebabkan kulit warna menjadi lebih gelap,bertompok dan tidak sekata.

Mari kita sama-sama memerangi pigmentasi dan jeragat sebelum ia merebak dan mencomotkan muka.

Tips kurangkan pigmentasi dan jeragat :-

1) Pigmentasi juga berlaku disebabkan oleh hormon. Oleh itu anda boleh stabilkan hormon dengan pengambilan GLA COMPLEX SHAKLEE.

2) Kurangkan risiko pigmentasi dengan melindungi kulit dengan penggunaan krim pelindung UV dari terdedah dengan sinaran UV yang tidak sihat.

3) Amalkan pemakanan seimbang yang lengkap dengan nutrisi penting untuk kulit, terutamanya protien. ESP SHAKLEE membekalkan protien semulajadi yang di hasilkan dari Soya NON-GMO. ESP mengandungi protien dan isoflavene yang bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal dan secara tidak langsung membaiki pigmentasi.

4) Sekiranya anda mengambil pil perancang, anda disarankan memilih pil perancang dengan kadar hormon progesteron dan estrogen lebih rendah. Ini kerana salah satu penyebab pigmentasi adalah dari pil perancang.

5) Elakkan penggunaan komestik yang mengandungi bahan toksik yang boleh menyebabkan "photoxic". Fenomena disebabkan bahan toksik bertindak balas dengan radiasi sinaran UV. Anda di sarankan mengamalkan penggunaan komestik yang BEBAS PARABEN yakni rangkaian Penjagaan Kulit Shaklee.

6) Selain itu anda juga boleh mengamalkan VITAMIN C dan VITAMIN E SHAKLEE bagi merawat masalah pigmentasi dan jeragat anda.

Sebelum terlambat, lebih baik mengcegah dari merawat. Salam Ikhlas,Salam Sayang. Jom Cantik dan Sihat dengan produk yang di yakini selamat dan berkesan.


Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku
Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Jumaat, 7 Mac 2014

SET KOMBO OMEGA GUARD


Omega Guard memberi manfaat kesihatan kepada semua peringkat umur. Omega Guard membekalkan asid lemak Omega-3 yang sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia secara menyeluruh.
Antara kombinasi Omega Guard “SAVE BAJET” dengan produk lain adalah seperti berikut:
1) OMEGA GUARD + ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
• Kesihatan sendi
• Memudahkan pergerakan
• Meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout
2) OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX
• Detox dan membantu membakar lemak.
• Kawalan kolesterol
• Kesihatan jantung
• Bermanfaat untuk pesakit gout dan artritis
• Kesihatan sendi
• Meringankan sembelit dan buasir
3) OMEGA GUARD + CAROTOMAX
• Kesihatan mata
• Mengurangkan risiko mata kering
• Melegakan masalah kulit
• Kesihatan tisu kulit
• Meningkatkan imuniti
4) OMEGA GUARD + CHEWABLE VITA C
• Meningkatkan kesihatan anak
• Manfaat buat pesakit asma
• Kulit yg sihat
5) OMEGA GUARD + COQ HEALTH PLUS
• Keishatan jantung
• Kawalan kolesterol
• Mencegah salur darah dari tersumbat
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki
6) OMEGA GUARD + ESP
• Tenaga berpanjangan
• Kawalan paras kolesterol
• Kecantikan
• Sesuai utk ibu mengandung & menyusukan anak
• Kulit yg sihat berseri
• Slimming
7) OMEGA GUARD + GARLIC COMPLEX
• Mengawal darah tinggi
• Kawalan kolesterol
• Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
• Bantu rawat asthma
8) OMEGA GUARD + GLA COMPLEX
• Kawalan kolesterol
• Kecantikan
• Melembapkan kulit
• Menangani jeragat
• Kesihatan sendi
• Anti radang
• Kesuburan wanita
• Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
9) OMEGA GUARD + HERB-LAX
• Slimming
• Meringankan sembelit dan buasir
• Mengempiskan perut
10) OMEGA GUARD + LECITHIN
• Slimming
• Kawalan paras kolesterol
• Kesihatan jantung
• kesihatan sendi
• Meningkatkan perkembangangan memori (janin, kanak-kanak dan orang dewasa)
• Mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati
11) OMEGA GUARD + NUTRIFERON
• Meningkatkan pertahanan tubuh
• Melindungi dari batuk dan selsema
• Manfaat untuk pesakit asma dan eczema
12) OMEGA GUARD + OSTEMATRIX
• Membantu melegakan simptom senggugut
• Menggalakann kulit yg cantik
• Menggalakkan tulang yg kuat
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
• Melegakan sakit2 sendi
13) OMEGA GUARD + SR VITA C
• Manfaat kesihatan kulit
• Meringankan asma
• Meringankan eczema
• Meningkatkan system pertahanan badan
• Meringankan batuk dan selsema
• Kawalan kolesterol
• Mempertingkat kecerdasan mental
• Kecantikan
• Bermanfaat utk perkembangan saraf dan otak bayi
• Sesuai untuk ibu mengandung & menyusukan anak
14) OMEGA GUARD + VITA E COMPLEX
• Kesihatan jantung
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki
• Mencegah salur darah dari tersumbat
15) OMEGA GUARD + ZINC COMPLEX
• Kawalan diabetes
• Meningkatkan sistem imun
• Kesuburan lelaki
• Kesihatan kulit
16) OMEGA GUARD + MEAL SHAKES
• manfaat untuk masalah asma dan eczema anak2
• meningkatkan kesihatan
• menguatkan daya ingatan dan tumpuan
• memberi tenaga dan selera
• meningkatkan daya tumpuan
Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku
Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Energizing Soy Protien - ESP

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.
Selain itu, setiap tin 1kg
ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.
Indeks glisemiknya rendah, 39. Maka, ia mampu membekalkan tenaga secara berpanjangan dan boleh di ambil oleh pesakit kencing manis.
Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.
……………………..……………………..………..
SIAPA PERLUKAN ESP??
Sesuai untuk semua:
1. Individu yang sibuk:
ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas.
2. Wanita yang ingin menguruskan badan:
Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama.. no more heavy breakfast.
3. Ibu-ibu yang menyusu: Membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten.
4. Pesakit kencing manis:
mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka:
Keanjalan kulit, juga payudara. Awet muda gitu..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri..WOW!
6. Kaum lelaki
Untuk kesihatan optimum, tenaga berpanjangan, serta membantu melindungi drpd sakit jantung, tekanan darah tggi dan kanser prostat.
7.Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight
8. Individu yg baru lepas pembedahan/ bersalin/ kemalangan:
ESP membantu dlm memulihkan sel2 badan serta membantu mengatasi masalah hb low dan mempercepatkan penyembuhan luka
9. pasangan yg inginkan anak
ESP memulihara kesihatan dalaman serta menyediakan diri dgn tenaga dan kesihatan optimum. Membaikpulih sel2 tubuh untuk membantu memperbaiki kesuburan. Apepon, semua dgn izin Allah ye, supplemen hanya cara dan usaha.
10.Wanita yg ingin Meringankan senggugut/ gejala PMS
Membantu wanita yg selalu mengalami masalah ini agar lebih sihat dan selesa. juga memberi tenaga kerana badan agak lemah ketika ini.
11. Individu yg mahu Optimumkan imunisasi
Membantu menyihatkan tubuh drpd tahap sel, maka secara tak langsung,ia membaiki pertahanan tubuh kita.
12. Pesakit gastrik / Migrain
ESP membantu meringankan simptom ini.
dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yg berdiet, nk tambah tenaga…anda, sy, kamu dan dia yg sihat dan ingin kekal sihat.
## Siapa yang tidak boleh ambil ESP? Siapa yg boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan.
……………………..….
KEISTIMEWAAN & KELEBIHAN ESP:
1- Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
2- Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
3-Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
4- Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.
5- Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
6- Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafein
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.
……………………..…………………
Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:
Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki – genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.
Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
Untuk mendapatkan konsultasi dari saya sila hubungi 
PM FB : Shimaku
Disclaimer:- These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...